Astrologiföreningen Vintergatan

 
 

Hej alla Vintergatans läsare!

Det var länge sen sist men Mark har uppfordrat mig att skriva något om Plutos nedskrivning till en dvärgplanet. – Och naturligtvis hittar jag min bästa inspiration från ISAR:s veckospalt. Bland annat skriver Charley Settles att han har ställt ett horoskop för Vita Huset (USA:s alltså) vid samma tidpunkt som Pluto degraderades1 och att MC i födelsehoroskopet av Plutos upptäckt bara skiljer sig några sekunder2 från MC i Plutos nyastatus-horoskop. Därför – säger Settles – kan man verkligen hävda att Pluto fått sin nya officiella rang av en grupp byråkrater. Settles fortsätter:

”Men jag tror att vi förstår detta nya horoskop bäst om vi uppfattar det som en symbol för att vi (i USA) kommer att stå inför svåra ekonomiska problem framöver. Tänk på att Jupiter i det nya horoskopet närmar sig en konjunktion med Månen i födelsehoroskopet (från 1930), vilket då gav upphov till förändringar i vårt ekonomiska system.3

Manfred Zimmel i Österrike menar att astronomernas beslut att göra Pluto, Ceres och Xena (2003UB313) till likvärdiga dvärgplaneter gör att man borde fokusera mer på Ceres och Xena eftersom förändringen i dessa himlakroppars status symboliserar en liknande omvandling i massornas mentalitet. Zimmel fortsätter:

”Dr Treindl har Xenas efemerid på http://www.astro.com/swisseph/2003ub313.htm. Och Ceres kan man just nu (vecka 34) hitta på 17 grader Vattumannen i konjunktion med NE i opposition till SA och VE. Xena befinner sig på 21 grader Väduren i stortrigon till Saturnus och Pluto (och i en mycket tät inkonjunktion till Mars). Det är intressant och spännande att se hur de tre nämnda dvärgplaneterna aspekterar varandra när nu deras status upp-(Zena/Ceres) respektive ned-(Pluto)graderas. Xena i sin egenskap av den långsammaste planeten kommer förmodligen att symbolisera långa perioder av trender och åsikter. T.ex. kan man tänka sig att Pluto-Xena under de två världskrigen betydde tider då massförstörelse ägde rum (Xena och hennes måne Gabrielle var ju krigsinriktade amazoner) och så blev också utfallet. Inom finansiell astrologi var det en alla tiders höjdpunkt mars månad 2000 när UR (teknologi, Nasdaq) befann sig i en betydelsefull aspekt till Xena (orb mindre än 20 bågminuter). Och mars 2003 var ett finansiellt bottenmärke (och begynnelsen av Irakkriget) och sammanföll med att Pluto aspekterade Xena (orb igen mindre än 20 bågminuter). Nästa Pluto-Xenaaspekt (kvadratur) kommer 2019”.

Och med dessa tröstingivande (!) kommentarer slutar jag för den här gången. Men förtvivla ej du lilla hop. ”Noch ist Polen nicht verloren!”

Hälsningar från Örkelljunga,

Monica (i förskingringen)

1 Jmf Plutos upptäcktsdata: 18 februari 1930, kl.21.00, MST = + 6:00; Flaggstaff AZ., 35N12;

111W39; data politiska astrologen Judy Johns

2 Själv har jag (Monica) förtvivlat letat efter överensstämmelsen i de båda horoskopen.

3 Det här gäller förstås primärt USA

ISAR:
http://www.isarastrology.com

 

 

 
 
 

 

 
 

©2004 – Astrologiföreningen Vintergatan | Webmaster