OS 2016 TILL RIO DE JANEIRO

Ingen organisation i världen kan möjligen ha så långa och utmattande ceremonier som IOC, men när man väl äntligen kungjorde vilken stad som tagit hem spelet om att få arrangera sommar OS 2016, så skedde det mycket riktigt i enlighet med de celestiala förtecknen.

Intressant nog var ögonblicket talande även för de städer som redan tidigare blivit utslagna. Ögonblicket när arrangörsskapet kungjordes i Köpenhamn ger nämligen ett mycket intressant utslag om man ställer det för de fyra konkurrerande städerna individuellt. Obama gånger två och Oprah Winfrey åkte till kongressen i Köpenhamn för Chicagos räkning, men Saturnus på MC är ingen höjdare för höjdare. I Tokyo befann sig Neptunus på Dsc. Kvar i tävlingen fanns bara Madrid och Rio de Janeiro, men när slutresultatet av omröstningen kungjordes befann sig Venus i exil i nedstigande i Madrid, och det förmår naturligtvis ingenting mot en uppstigande Jupiter i Rio de Janeiro.

Helt smärtfritt kommer det inte att gå för Rio att arrangera OS, men notera att det är lika många grader i horoskopet from till den exakta Fullmånen och en exakt trigon mellan Solen och Jupiter som det är år kvar till OS, och det bådar definitivt gott för evenemanget.

DATA: Kungörelsen skedde den 3 oktober 2009, klockan 18:50:34 i Köpenhamn (klockat från direktsändning i dansk TV). Klockslaget har justerats till 16:50:34 GMT och ställts för Rio de Janeiro (43V10, 22S54).