KLIMATKONFERENSEN I KÖPENHAMN

av Mark Beal

Konferensen öppnades kl 10:00 den 7 december 2009, med en så gott som exakt konjunktion mellan Merkurius och Pluto, med de två också i kvadratur till Saturnus. Merkurius och Pluto befinner sig också på Asc (se horoskop). Detta speglar mycket väl det som BBC skriver på sin hemsida, att man kan förvänta sig ”tough talks”. Men kan man förvänta sig mer än så?

Med Asc i Stenbocken och Saturnus exalterad i Vågen finns möjligheter för konferensen att bli konstruktiv på sikt. Men det finns också många svårigheter. Merkurius kommer om några dagar att passera den punkt den kommer att vända direkt vid efter sin retrograda resa mellan den 26 december och den 15 januari (men den når inte ända tillbaka till Pluto). Konferensen skall avslutas den 18 december, och två dagar senare vänder Mars retrograd. I konferenshoroskopet härskar Mars över MC, dvs slutmål, och därmed bör man inte alls förvänta sig något annat av den här konferensen än att man blir överens om att fortsätta diskussionerna framöver.

Denna bild förstärks av att Månen just gjort sin sista aspekt i Lejonet och därmed går på tomgång. Det hetaste tipset är att det finns större möjligheter att åstadkomma något om sex månader, den symboliska tid det tar Månen att ta steget in i Jungfrun (den har sex grader kvar att vandra i Lejonet), ett tecken som har en stark koppling till miljövård och frågor om planetens hälsa. Detta därför att Mars då i realtid också tar steget in i Jungfrun efter åtta månader i Lejonet. Innevarande horoskop visar inga större tecken på några avgörande överenskommelser, men det innebär inte att sådana inte kan bli av längre fram.