Astrologiföreningen Vintergatan

 
 

DJUPT I EN DRÖM - Chet Bakers långa natt

fortsättning från sida 1 ...

 

 
 

En aspekt i Bakers horoskop som bör framhållas är Månens opposition med Uranus. Som måste sägas ha ”gjort” eller åtminstone bidragit till en narkomans oberäknelighet, en egenskap som egentligen inte legat självaste Jahve långt efter. T ex varför skulle Jahve (eller rättare sagt f d Jahve, numera Gud Fader i kristen tappning) sända ärkeängeln Gabriel till Mohammed för att uppenbara en ny religion där Jesus dvs (Jahves egen inkarnation) bara ses som en vanlig profet? Då är det egentligen Gud själv som är den yttersta orsaken till den härdsmälta av religiösa stridigheter mellan Judendom, Kristendom och Isalam i mellanöstern och världen över som tycks ha ställts på sin spets nu när Pluto har vandrat lite mer än halvvägs genom Skytten.

Man kan undra om inte denna oberäknelighet ”spökar” i omständigheterna kring Bakers död. Man kan tycka att det var synd att han blev mördad men varför hoppa ut från ett fönster och ta livet av sig på den vägen när det vore en paradisdöd för en gammal heroinist att bara ta en rejäl överdos?

Numera känner jag en djup ambivalens när jag lyssnar på Chet Bakers underbart vackra toner, men ett fåtal av hans sjuttiotal tillgängliga CDn (han spelade in mer än 150 LP skivor) måste nämnas, ett par mest för de ojämförligt vackra titlarna; The Touch Of Your Lips, Out Of Nowhere, She Was Too Good To Me, Broken Wing, Live In Tokyo, Deep In A Dream. Mitt eget favoritalbum är The Last Great Concert, med stråkar och storband, inspelat kort före hans död, sannerligen en bitterljuv svanesång.

Litteratur
Deep In A Dream – The Long Night Of Chet Baker av James Gavin.

Klicka här för att få en högupplöst bild av horoskopet.

 
 

©2004 – Astrologiföreningen Vintergatan |