Astrologiföreningen Vintergatan

 

TRADITIONEN VÄGER TUNGT

av Mark Beal

 

Säga vad man vill om traditionens makt, men när kronprinsessan Victoria vigs med Daniel Westling den 19 juni i år, så ser traditionen ut att bli något som verkligen tynger. Redan datumet har valts utifrån ett antal bröllop bakåt i släkten, senast det nuvarande kungaparet, och året uppges ha valts eftersom det är exakt 200 år sedan Jean Bernadotte (sedermera Karl XIV Johan) valdes till kronprins. Med Saturnus konjunkt Månen och kvadratur Solen ser mycket ut att handla om en tillställning som inte bara präglas av det allvar man kan förvänta sig när Sveriges blivande statschef ingår äktenskap, utan där tradition, plikt och ansvar väger tungt.


(Bilden visar Storkyrkans altargång)

 

Utskriftsvänlig version

 

Exakt när äktenskapet formellt kommer att ingås vet vi inte, men hovet har nu uppgett tiden 15:30. Om denna tid står sig (och mycket kan ju inträffa undervägs) så tar den delvis udden av de mer problematiska aspekterna eftersom Venus härskar över VågAscendenten från en position exakt på MC i Lejonet. (Lyckades man verkligen hitta det klockslaget utan astrologhjälp?) Det mest iögonfallande är dock utan tvekan det stora korset som faller i slutet av rörliga tecken och början på kardinala, och alltså tar in fyra av de fem yttersta planeterna – Jupiter, Saturnus, Uranus och Pluto – tillsammans med ljusen. Det är därmed ett bröllop som griper in i de stora omställningar som symboliseras av dessa fyra planeters övergång till kardinala tecken under året.

Skall man vara nogräknad är det väl snarare en fråga om ett t-kors (Månen i Vågen, Pluto i Stenbocken, Jupiter/Uranus i Väduren) och en vanlig kvadratur (Solen i Tvillingarna, Saturnus i Jungfrun). Benar man upp det på det viset så får man en idé om försök till transformation och frigörelse som skapar ett svårhanterligt känsloläge där diplomatiska ansträngningar är a och o. Traditionens makt håller sin tunga hand över bröllopet (och äktenskapet), på ett sätt som nog kan skapa slitningar vad det lider.

Samtidigt kan det säkert upplevas som positivt att Venus gör en trigon till Jupiter från MC (även om den är utgående), inte minst eftersom Venus verkar bli horoskopets härskare – passande nog från det kungliga tecknet Lejonet. Att det blir ett massmedialt jippo behöver man inte trigonen mellan Solen och Neptunus för att se – det är det ju redan.

Notera gärna att lördag är Saturnusdagen, och att timmen mellan 15 och 16 på lördagen är Saturnustimmen. Det kommer nog att finnas all anledning att återkomma till bröllopet när konfettin väl har lagt sig.

 

 

 

©2009– Astrologiföreningen Vintergatan | Webmaster