Astrologiföreningen Vintergatan

 
 

ASTROLOGIN BAKOM RUBRIKERNA - Ett mord och ett självmord

Forsättning från sidan 1...

 

 
 

Egentligen räcker det med att titta på planetställningarna den dagen för att se att Mijailovich säkert inte upplever livet som särskilt enkelt. En Merkurius-Sol-Neptunus konjunktion i Skytten kvadratur Saturnus i Jungfrun ger onekligen i sig själv en vink både om depression och om de ökända rösterna. Även om jag är aningen tveksam till ”rösternas” betydelse i sammanhanget är det inte omöjligt att han från tid till annan hör sådana.

Vid tidpunkten jag korrigerat fram skulle Mijailovich Måne i Fiskarna dessutom bilda en t-kvadratur med ovanstående från en partilopposition till Saturnus. Dessutom skulle Neptunus då ligga på IC. Med tanke på den cocktail av medicinaldroger han fått av olika läkare är denna Neptunusplacering inte helt orimlig.

Jag har sett den här typen av t-kvadraturer, med Saturnus som ena armen och fokalplanet(er) på IC, och mönstret är välbekant. Det här är en oerhört svår konfiguration att arbeta med. Den beskriver i stort sett det vi vet om Mijailovich; hans periodiska depressioner, och svårighet att få livet att ”gå runt”.

Synastrin gentemot Anna Lindh är intressant, men inte rakt igenom dålig. Ett par Mars- och Plutokontakter är troligen de utlösande faktorernamen det är inte helt orimligt att Mijailovich talar sanning när han säger att han inte hade något emot henne, att hon verkade snäll och så.

Sett gentemot Sveriges horoskop fastnar jag främst för det att Mijailovich Saturnus faller på landets Ascendent (därmed blandas även hans övriga t-kvadratur in). Med sin stumma Fiskmåne opposition Saturnus och kvadratur Merkurius sade Mijailovich inte särskilt mycket under rättegången, men det innebär inte att det är omöjligt att spekulera fram vissa rimligheter, kanske rent av sannolikheter.

Jag tror inte det råder några egentliga tvivel om att Mijailovich långa stunder varit mycket illa däran, och var det även dagen då knivattacken begicks (Fullmånen med sin kvadratur till Pluto lade sig gentemot hans Neptunus, med Pluto på den). Han hade sökt hjälp många gånger, och inte fått något mer än ständigt fler tabletter, som tillsammans gav oönskade biverkningar.

Oavsett om han hörde röster eller inte tror jag helt klart att Mijailovich inte tänkte klart den dagen. Något inom honom sade att han måste göra något för att samhället skulle ta sig an honom och hans problem. En liknande situation har för övrigt uppmärksammats på senare tid bland hemlösa; de begår brott, men stannar kvar på brottsplatsen, eftersom de i häktet i alla fall får mat och sovplats. Det kan tyckas drastiskt att knivhugga någon upprepade gånger för att uppnå detta, men är man tillräckligt desperat så är man.

Däremot vet jag inte om ”vem som helst” hade kunnat falla offer för Mijailovich desperation. Jag håller fast vid min tidigare tolkning av attackhoroskopet, att mördaren såg sin chans och tog den. Anna Lindh var ju överallt i eurokampanjen, och det har framkommit under rättegången (menar jag) att Mijailovich inte var riktigt så ointresserad av politik som han påstår.

I sitt förvillade tillstånd hade han plötsligt framför sig en representant för den samhällsapparat som nekade honom den hjälp han behövde, och hade rätt till. Han såg Anna Lindh och han bestämde sig för att gå till attack – här lutar jag alltså åt det uppsåtliga, även om uppsåtet bara fanns i några minuter – det finns strategisk Jungfruenergi i attackhoroskopet som antyder någon form av planering.

Men jag tror inte heller att det är oväsentligt att Anna Lindh i samband med att Merkurius vände retrograd en vecka eller två innan mordet uppträdde offentligt med Ericssonchefen Carl-Henric Svanberg. Det blev en infekterad debatt, och i det läget gör sig alltid den gamla polariseringen i svensk politik gällande.

I det här läget är Mijailovich Saturnus på Sveriges Asc talande. Den manar till eftertanke, sätter en broms på landets offentliga ansikte – den goda välfärdsstaten. Men man bör också hålla i eftertanke att Anna Lindhs Saturnus föll konjunkt Sveriges IC. Saturnus är också en symbol för syndabocken, och ta mig tusan om jag i det här läget kan se vem som egentligen är syndabocken.

Fortsätt läs på sida 3...

 
 

©2004 – Astrologiföreningen Vintergatan |